Paltalexin helmikuun koulutustarjonta

Paltalexin helmikuun koulutuskalenterissa on tarjolla koulutuksia erilaisista työsuhteen päättymisperusteista sekä salassapito- ja kilpailukieltosopimuksista, joita koskeva lainsäädäntö muuttui vuoden 2022 alussa. Koulutuksemme ovat suunnattu erityisesti esihenkilöille sekä HR:n ja juridiikan parissa työskenteleville asiantuntijoille.

Alta löydät listauksen helmikuun koulutuksista. Ne järjestetään koronatilanteen vuoksi webinaareina. Kevään koko koulutustarjonnan löydät Paltalexin koulutuskalenterista.

Työsuhteen päättyminen henkilöön liittyvillä perusteilla ja siihen liittyvä muun työn tarjoamisvelvoite

Aika: Torstai 3.2. klo 9-12
Paikka: Webinaari

Paltalex Oy järjestää koulutuksen työsuhteen päättämisestä työntekijästä johtuvista syistä. Koulutuksessa käsitellään käytännön esimerkkien ja oikeuskäytännön avulla työsuhteen eri päättämismuodot, kuten koeaikapurku, irtisanominen ja purkaminen. Koulutuksessa käydään läpi työsuhteen päättämiseen liittyviä perusteita ja menettelytapoja sekä esitellään yleisimmät sudenkuopat ja keinot niiden välttämiseksi.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan viimeistään 27.1. täältä.

Työsopimuksen irtisanominen tuotannollisella tai taloudellisella perusteella

Aika: Torstai 10.2. klo 9-12
Paikka: Webinaari

Työnantajan harkitessa mahdollisia irtisanomisia on olennaista ymmärtää, miten työnantajan tulee toimia irtisanomistilanteissa ja milloin lain mukaiset edellytykset irtisanoa työsuhde tuotannollisilla ja taloudellisilla perusteilla ovat olemassa. Kyse voi olla esimerkiksi toiminnan tehostamisesta, jonkin toiminnan ulkoistamisesta tai toimintojen uudelleen järjestelemisestä.

On tärkeää ymmärtää, mitä tarkoittaa irtisanomisperusteeseen kiinteästi liittyvä työnantajan työntarjoamis- ja koulutusvelvollisuus. Koulutuksessa käydään läpi käytännönläheisesti tuotannolliseen ja taloudelliseen irtisanomisperusteeseen liittyviä asioita ja menettelytapoja sekä yleisimmät sudenkuopat ja keinot niiden välttämiseksi.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan viimeistään 3.2. täältä.

Salassapito- ja kilpailukieltosopimukset

Aika: Tiistai 15.2. klo 9-11
Paikka: Webinaari

Kilpailukieltosopimuksia koskeva lainsäädäntö muuttui vuoden 2022 alusta siten, että kilpailukieltosopimuksiin liittyvä korvausvelvollisuus koskee jatkossa kaikkia kilpailukieltosopimuksia niiden rajoitusajan pituudesta huolimatta.

Tule Paltalex Oy:n koulutukseen kuulemaan, miten tähän muutokseen tulisi varautua organisaatioissa ja miten muutokset tulevat vaikuttamaan jo tehtyihin kilpailukieltosopimuksiin. Koulutuksen toisena teemana käsitellään salassapitosopimuksia, niiden suhdetta kilpailukieltosopimuksiin ja mitä asioita olisi hyvä ottaa huomioon näitä sopimuksia tehtäessä.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan viimeistään 8.2. täältä.


Kaikki Paltalexin koulutukset nauhoitetaan, ja tallenne jaetaan ilmoittautuneille kahden viikon ajaksi koulutuksen jälkeen.

Mikäli koulutuksista tulee jotain kysyttävää, ota yhteyttä!

Terhi Salonpää
Terhi Salonpää
Lakimies
Vilma Hovi - Palta
Vilma Hovi
Assistentti