Ajankohta: Keskiviikko 24.5.2023 klo 9-12

Työsuhteen päättämissopimukset

Työsuhteen aikana eteen voi tulla tilanteita, jolloin työntekijän kanssa halutaan sopia työsuhteen päättämisestä yksipuolisen irtisanomisen sijaan. Työnantajan on tärkeä tuntea työsuhteen päättämissopimuksiin liittyvät juridiset käytännöt ja erityispiirteet, jotta sopimukset tehdään pakottava lainsäädäntö huomioiden.  

Huolehtimalla työsuhteen päättämissopimusten oikeellisuudesta työnantaja välttyy myös tarpeettomilta ongelmatilanteilta ja epäselvyyksiltä. Työsuhteen päättymiseen liittyvät mahdolliset erimielisyydet voidaan ratkaista myös työsuhteen jo päätyttyä työntekijän ja työnantajan välisellä sovintosopimuksella. 

Tässä Paltalexin käytännönläheisessä koulutuksessa käydään läpi muun muassa päättämis- ja sovintosopimusten rakennetta ja erilaisia sopimusehtoja, sopimuksen vaikutusta sosiaalietuuksiin sekä sopimuksen neuvottelutilanteita. 

Koulutuksessa saat vastauksen esimerkiksi seuraaviin kysymyksiin: 

  • Mitä päättämis- ja sovintosopimukset ovat ja miten ne tehdään? 
  • Milloin ja miksi työsuhteen päättämissopimus tai sovintosopimus kannattaa tehdä?  
  • Mistä asioista päättämis- ja sovintosopimuksissa voi ja ei voi sopia? 
  • Mitä asioita sovittaessa on hyvä ottaa huomioon? 

Koulutus on suunnattu organisaation johdolle, esihenkilöille ja HR-asiantuntijoille. Kouluttajina toimivat Palvelualojen työnantajat Paltan työmarkkina-asiantuntijat Mikko Saarinen ja Maija Mäntylä.

Koulutus nauhoitetaan ja linkki tallenteeseen jaetaan ilmoittautuneille. Tallenne on katsottavissa kaksi viikkoa.

Aika ja paikka:

  • Keskiviikko 24.5. klo 9-12 (viimeinen ilmoittautumispäivä 17.5.)
  • Hybriditilaisuus – Paltan toimisto ja webinaari

Hinnat ja peruutusehdot:

  • Palta ry:n jäsenille 200 € + alv 24 % 
  • Muille kuin jäsenille 300 € + alv 24% 


Kurssin voi peruuttaa maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään asti, jonka jälkeen peruutuksesta tai peruuttamatta jätetystä kurssista peritään koko osallistumismaksu. Mikäli tilaisuuteen ilmoittautuu vähemmän kuin neljä osallistujaa, tilaisuutta ei järjestetä.