Päivitä työoikeuden osaamistasi Paltalexin maaliskuun koulutuksissa!

Paltalexin maaliskuun koulutuskalenteri tarjoaa koulutuksia työelämän tietosuojasta, vuosiloman keskeisistä aiheista sekä vuoden 2022 alussa voimaan tulleeseen uuteen yhteistoimintalakiin liittyvästä vuoropuhelusta.

Koulutuksemme ovat suunnattu erityisesti esihenkilöille sekä HR:n ja juridiikan parissa työskenteleville asiantuntijoille.

Alta löydät listauksen maaliskuun koulutuksista. Ne järjestetään koronatilanteen vuoksi webinaareina. Kevään koko koulutustarjonnan löydät Paltalexin koulutuskalenterista.

Työelämän tietosuojan perusteet

Aika: Keskiviikko 9.3. klo 9-12
Paikka: Webinaari

Tietosuoja-asiat ovat jälleen nousseet pinnalle mm. koronapandemian ja erilaisten tietomurtotapausten yhteydessä. Tietosuojan merkitystä työnantajille ei voi liikaa korostaa, sillä tietosuojalainsäädännön vastainen henkilöstön henkilötietojen käsittely on ankarasti sanktioitu.  

Koulutuksessa käydään läpi ajankohtaisten työelämän tietosuojaan liittyvien kysymysten lisäksi työsuhteen elinkaareen liittyviä tietosuojakysymyksiä (mm. rekrytointi, työsuhteen muutostilanteet, työsuhteen päättäminen jne.) Tule kuulemaan, mitä työnantajan tulisi ottaa huomioon erilaisissa henkilötietojen käsittelyyn liittyvissä prosesseissaan.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan viimeistään 2.3. täältä.

Vuosiloman antaminen ja työkyvyttömyys

Aika: Torstai 10.3. klo 9-11
Paikka: Webinaari

Lomanmääräytymisvuosi lähenee loppuaan, joten nyt on hyvä hetki palautella mieliin keskeiset asiat vuosilomaan liittyen! Paltalexin vuosilomaa koskevien kahden koulutuksen sarjan ensimmäisessä osassa käsitellään vuosiloman antamista sekä sairastumista ennen vuosilomaa tai sen aikana. Koulutuksessa käydään yksityiskohtaisesti läpi vuosiloman antamiseen liittyvät seikat sekä miten toimitaan omavastuupäivien suhteen, kun työntekijä sairastuu ennen lomaa tai sen aikana.  

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan viimeistään 3.3. täältä.

Vuosiloman kertyminen ja vuosilomapalkka

Aika: Tiistai 15.3. klo 9-12
Paikka: Webinaari

Lomanmääräytymisvuosi lähenee loppuaan, joten nyt on hyvä hetki palautella mieliin keskeiset asiat vuosilomaan liittyen! Vuosilomaa koskevan kahden koulutuksen sarjan toisessa osassa käsitellään vuosiloman kertymiseen sekä vuosilomapalkkaan liittyvät asiat ja keskeiset kysymykset. 

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan viimeistään 8.3. täältä.

Uuden yhteistoimintalain mukainen vuoropuhelu

Aika: Keskiviikko 23.3. klo 9-11
Paikka: Webinaari

Vuoropuheluvelvoite käytännössä – miten se järjestetään? Jatkuva vuoropuhelu työnantajan ja henkilöstön välillä korvaa yhteistoiminnasta yrityksissä annetun lain 3-5 luvuissa säädetyt menettelyt. Koulutuksessa keskitytään uuden yhteistoimintalain vuoropuheluvelvoitteen sisältöön ja tapoihin sen järjestämiselle.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 16.3. täältä.


Kaikki Paltalexin koulutukset nauhoitetaan, ja tallenne jaetaan ilmoittautuneille kahden viikon ajaksi koulutuksen jälkeen.

Mikäli koulutuksista tulee jotain kysyttävää, ota yhteyttä!

Terhi Salonpää
Terhi Salonpää
Lakimies
Vilma Hovi - Palta
Vilma Hovi
Assistentti