Joulukuun koulutukset syventyvät työelämän poissaoloihin ja irtisanomistilanteisiin

Paltalexin joulukuun koulutuksissa koulutuksissa käymme läpi erilaisia työelämän poissaolotyyppejä sekä sitä, miten työnantajan tulee toimia irtisanomistilanteissa.

Työsuhteen päättäminen - Paltalex

Koulutuksemme ovat suunnattu erityisesti esihenkilöille sekä HR:n ja juridiikan parissa työskenteleville asiantuntijoille.

Alta löydät listauksen loppuvuoden koulutuksistamme. Ne järjestetään pääosin hybriditilaisuuksina. Mikäli ilmoittautumisaika johonkin alla olevista koulutukseen on jo ehtinyt päättyä, ota yhteyttä koulutus@paltalex.fi. Kevään 2023 koulutustarjonta julkaistaan pian Paltalexin koulutuskalenterissa.

Poissaolot työelämässä

Aika: Torstai 8.12. klo 9-12
Paikka: Paltan toimisto, Eteläranta 10 / GoToWebinar

Tunnetko työelämän eri poissaolotilanteisiin liittyvät säädökset? Tässä Paltalexin koulutuksessa tutustut poissaoloihin liittyviin kiemuroihin käytännön esimerkkien avulla ja saat kattavan tietopaketin siitä, mitä työnantajan tulee tietää ja ottaa huomioon erilaisissa poissaolotilanteissa.  

Koulutuksessa syvennytään tarkemmin esimerkiksi sairauspoissaoloihin ja työkyvyttömyyteen, perhevapaisiin, opintovapaisiin ja vuorotteluvapaisiin sekä maanpuolustusvelvollisuuteen.   

Saat koulutuksessa vastauksen muun muassa seuraaviin kysymyksiin: 

 • Millaisia poissaolotyyppejä on ja miten ne eroavat toisistaan?  
 • Miten määritellään luvallinen ja luvaton poissaolo työelämässä?  
 • Millä tavalla palkanmaksu hoituu, jos työntekijä on pitkään poissa töistä?  
 • Mitä eroa on poissaolon palkallisuudella ja oikeudella olla pois töistä? Miten selvitetään, onko poissaolo palkallinen vai ei?  
 • Miten päällekkäisten poissaolojen tilanteet ratkaistaan?  
 • Miten poissaolevan työntekijän sijaistus hoidetaan?  

Ilmoittautumisaika päättyy torstaina 1.12.

Kun työ vähenee – irtisanominen tuotannollisista, taloudellisista ja toiminnan uudelleen järjestelyistä johtuvista syistä

Aika: Tiistai 13.12. klo 9-12
Paikka: Paltan toimisto, Eteläranta 10 / GoToWebinar

Työnantajan harkitessa mahdollisia irtisanomisia on olennaista ymmärtää, miten työnantajan tulee toimia irtisanomistilanteissa ja milloin lain mukaiset edellytykset irtisanoa työsuhde tuotannollisilla ja taloudellisilla perusteilla ovat olemassa.   

Kyse voi olla esimerkiksi toiminnan tehostamisesta, jonkin toiminnan ulkoistamisesta tai toimintojen uudelleen järjestelemisestä. Tärkeää on myös ymmärtää, mitä tarkoittaa irtisanomisperusteeseen kiinteästi liittyvä työnantajan työntarjoamis- ja koulutusvelvollisuus. Tässä Paltalexin koulutuksessa käydään läpi, mitä työtä on tarjottava, minkä sisältöinen tarjouksen tulee olla ja miten työn tarjoaminen toteutetaan käytännössä.    

Koulutuksessa käydään läpi käytännönläheisesti tuotannolliseen ja taloudelliseen irtisanomisperusteeseen liittyviä asioita ja menettelytapoja sekä yleisimmät sudenkuopat ja keinot niiden välttämiseksi.   

Koulutuksessa saat vastaukset muun muassa seuraaviin sekä muihin tuotannollisiin ja taloudellisiin irtisanomisiin liittyviin kysymyksiin:  

 • Miten irtisanottavat valitaan monen työntekijän joukosta?   
 • Mitä asioita tulee ottaa huomioon, jos työtehtäviä järjestellään uudelleen ja kenelle mitäkin uutta työtehtävää tulee tarjota? 
 • Mitä tarkoittaa ns. työntekijän kielletty sisäinen siirto?  
 • Miten työnantajan on meneteltävä irtisanomisessa?   
 • Milloin irtisanominen tuotannollisella ja taloudellisella perusteella voi olla laiton?  

Ilmoittautumisaika päättyy tiistaina 6.12.


Kaikki Paltalexin koulutukset nauhoitetaan, ja tallenne jaetaan ilmoittautuneille kahden viikon ajaksi koulutuksen jälkeen.

Mikäli koulutuksista tulee jotain kysyttävää, ota yhteyttä!

Terhi Salonpää
Terhi Salonpää
Lakimies
Vilma Hovi - Palta
Vilma Hovi
Assistentti